Sevärdheter

Wild Lapland

Boka

Wild Lapland är ett ekocertifierat företag som tar dig med på en tur ur vårt liv. Bara för att det är så jag vill ha det. Kom som en gäst och lämna som en vän. Vi bygger våra turer runt det området som vi kallar för hemma! 

Jag älskar hundar och vi jobbar tillsammans för att ge dig en upplevelse som både berör och blir kvar hos dig ett bra tag.

Vi kör turer med hundarna året runt. Vintern är förstås vår högsäsong och det är då vi kan visa upp oss i vårt rätta element! Snö, Frusna sjöar och vattendrag, kyla och tystnaden, vi kan färdas snabbt över stora områden till synes utan ansträngning då våra pälsade arbetskamrater gör det mesta av jobbet, och jag kan försäkra dig! De älskar det!

Våren för oss är fortfarande på snö, då solen kommer tillbaka och börjar skina på oss. Mars och April är fantastiska månader då vi kan låta hundarna springa nästan var vi vill. 

I slutet av April börjar vi se de första tecknen på att sommaren är påväg. det varmare vädret ger oss möjligheten att åka på natt-turer i ljuset som nu nästan inte försvinner. 

I mitten av maj börjar vi köra med våra vagnar på vägen upp mot vindelälven istället och så börjar vi få fiordning våra kanoter och kajaker så att när vårfloden börjar ge med sig är vi redo att börja paddla. 

Havskajaker på vackra vindelälven, stadiga fiskekajaker längs bjurbäcken där bävrarna bor eller en kanottur på vår hemsjö Ruskträsket. 

Vi guidar också gädd och abborre fiske med våra fiskekajaker. Du tar med dig utrustningen så visar jag var och hur dem ska tas!

När Juli kommer så blir det oftast för varmt för att dra för slädhundarna. Då blir det semester i en månad ungefär då vi bara springer lös och leker tillsammans. Men när Augusti kommer och nätterna blir lite mörkare och svalare så börjar vi om igen. Nu kör vi i mörkret istället men vi fokuserar fortfarande på ljusshowen på himlen men den här tiden är den grönskimmrande! Med den mörka natthimlen är det återigen möjligt att få se Norrsken, Aurora Borealis och det är minst lika spektakulärt i September som i Februari! Bara lite mindre kallt!! 

På hösten har vi en fanstastisk tid med bär och svampplockning. Vi åker också på både dagsturer och övernattningsturer där hundarna får dra vagnen. Ibland bor vi i tält eller om vädret tillåter sover vi under stjärnorna i sovsäck just bredvid hundarna.

Till sist kommer den efterlängtade snön och allt börjar om igen! 

Varmt välkomna att spendera en del av ert liv med oss!

Morgan och alla huskies.

Kontaktinformation

karlsborg 1
LYCKSELE
Kontaktperson: Morgan
Telefon: 070-2305392
Telefon: 073-9140472
Bokning: 073-9140472

E-post: info@wildlapland.se
Hemsida: www.wildlapland.se

Hitta hit

Öppettider

Dagligen efter förbokning

Fakta

Vi välkomnar alla till oss.

Om du har speciella behov så kan vi högst troligt fixa en tur precis som vanligt. Bara fråga så kan vi prata om det. Rullstol, blind, ung och vek eller gammal och spänstig!? Välkomna!!

Om du följer med på en av våra hundturer vill vi att ni klär er efter aktiviteten. Vintertid har vi overaller och riktiga vinterskor ni får låna men dem är bara det lilla extra så ni behöver ha ordentliga vinterkläder under. På barmark så är risken stor att man blir smutsig. Hundarna älskar folk och hoppar gärna upp i famnen och ska kramas och pussas med fotavtryck på bröstet som resultat. Dessutom tenderar slädhundar att fälla ur lite päls på sommaren... 

Vi ställer mycket sällan in en tur till följd av väder. Vårt största hinder är om det blir för varmt på sommaren men andra väder som snö, kyla, regn eller blåst är en del av livet här så vi gör en tur därefter. Ibland får vi dra ett annat spår eller så får vi se hur gruppen verkar må och göra en plan därefter. I de fall de behövs så tar jag det beslutet, och det är mitt eget beslut. 

Betalning sker vid bokning. Alla bokningsregler finns specificerade på bokningsformuläret på hemsidan. 

Ingen tur hos oss är något där du behöver ha extrem fysik. Är du i ok form så räcker det gott och väl. Vi har oftast bara ett sällskap på turerna så det är lätt att anpassa till rådande omständigheter. Samtidigt kanske normal fysik för oss inte är samma som för gemene man, mina "vanliga" arbetsskor på vintern väger 1500g/st!! 

Jag har ett talessätt, det vi gör är "mindfulness in motion" 

Vi gör saker hela tiden ute på tur men för mig är det viktigt att det finns tid att bara göra just det här och att glömma omvärlden. 

Det här är vad vi gör nu. Fokusera. 

På våra turer är det meningen att vi ska ha tid att vara närvarande, uppleva, lära sig och ha kul!

 

Vägbeskrivning

Från Lycksele ta väg 365 norrut förbi Ansia camping. Efter cirka 28km kommer du till Ruskträsk där det finns en skylt "Wild Lapland Naturguidning." Sväng vänster och kör raktgenom byn Ruskträsk. När du kört över en liten bro kommer du till nästa skylt "Wild Lapland", ta vänster upp mot skogen och nu är det bara 5km kvar. Det går inte att ta fel. Bara kör tills du är framme.

Faciliteter

  • Skogsmark
  • Fritidsfiske
  • Kreditkort accepteras
  • Året runt öppet
  • Onlinebokning
  • Historisk plats
  • Naturreservat