Res till oss

Det finns många sätt att ta sig till oss. Kommunikationer som tåg, buss, flyg och färja ankommer dagligen till vårt område på flera orter. Här finns lite mer information, i övrigt hänvisar vi till websidor med bokningsinformation.

Om du anländer till vårt område från en annan destination i Sverige och inte kommer med bil, så kan du planera din resa med reseplaneraren.

Ta färjan

Aurora Botnia är världens första passagerar- och bilfärja med DNV GL:s klassnotering Clean Design. Den driftas på naturgas, biogas och kan även nyttja eldrift.  Från Vasa i Finland åker du med Wasaline till Umeå och turen tar endast fyra timmar över Kvarken. Från Umeå färdas du vidare i bil, taxi, buss eller tåg.

Ta tåget till Lappland

Det är enkelt och bekvämt att åka tåg till Gold of Lapland, avstigningsplatserna är flera inom destinationen. Från Göteborg och Stockholm kan man ta Vy tågs nattåg mot Luleå, med avstigningsplatser som Jörn, Bastuträsk med flera, eller Botniabanan mellan Stockholm och Umeå, med anslutningar till Lycksele, Jörn, Bastuträsk mm. Även SJ är ett alternativ. Sommartid kan man nå destinationen med Inlandsbanan som sträcker sig från Kristinehamn i söder till Gällivare i norr, här lämpar sig Sorsele och Arvidsjaur sig väl för avstigning.

De förbindelser som finns för vidare färd ansvarar länstrafiken för. Kontrollera med länstrafiken om bussanslutning finns på den station som ni vill stiga av på. Från Bastuträsk tågstation är det möjligt att boka ringbil, en service som behöver bokas senast en dag före planerad resa. Mer information om ringbil finns nedan.

Ta bussen

Många busslinjer finns in till Gold of Lapland och de flesta linjer finns att hitta via Länstrafikens hemsida. Man kan även åka buss hela vägen från Stockholm till Umeå med Y-Buss och därefter fortsätta till Gold of Lapland med Länstrafikens linjer.

Ringbil

Inom destinationen finns möjlighet att resa med ringbil. En ringbil går likt buss enligt bestämda turer och tidtabeller, men behöver till skillnad från buss bokas senast en dag före planerad resa. Mer information om tider och turer finns här.

Flyg till oss

Inom destinationen har vi tre flygplatser att erbjuda, de är lokaliserade i Lycksele, Arvidsjaur och Skellefteå. Boka gärna din flygresa via Enter Lapland eller FlyCar

Lycksele Flygplats
På Lycksele Flygplats kan du landa direkt i Lappland med flyg som tar dig till och från Arlanda 7 dagar i veckan. Boka din resa genom Amapola.

Arvidsjaurs Flygplats
På Arvidsjaurs Flygplats kan du landa direkt i Lappland med flyg som tar dig till och från Arlanda 7 dagar i veckan.
Under vinterhalvåret kan man även flyga med charter från Tyskland direkt till Arvidsjaur, med Fly Car.

Skellefteå Flygplats
Till Skellefteå kan man flyga med SAS från Arlanda.

Närliggande flygplatser
Det finns även möjlighet att nå Gold of Lapland via flygplatsen i Umeå, dit man flyga med både SAS och Norwegian från Arlanda, men även med BRA från Bromma.