Se och göra

Älgsafari i Svansele

En del av: Svansele Vildmarkscenter
Boka

Den mest omtalade av våra aktiviteter är Älgsafari från snöskoter. Vi utgår från Vildmarksutställningen och tar sikte mot lämplig destination i våra skogar där vi tror älgarna befinner sig. Ofta ser vi dem redan i eller just utanför byn, ibland behöver vi söka i några timmar.

Exempel på ett scenario med älgsafari, bad/bastu, övernattning samt konferens:

VILDMARKSUTSTÄLLNINGEN
Ni kommer till Svansele Vildmarksutställning där guiden möter er med ett varmt välkomnade och beskriver kommande aktiviteter samt var ni hittar wc, omklädningsrum mm. Ni ges sedan möjlighet att utforska utställningens alla rum och djur, följt av lunch som guiden tillagar över den öppna elden i rummet Hösten.

ÄLGSAFARI
Efter en tydlig genomgång av snöskotersäkerhet får ni ta på er ändamålsenliga kläder som mössor, skor och varma ytterkläder. Vi tar oss sedan ut till skotrar och startar vår spaning efter skogens konung. Vi kokar oss riktigt skogskaffe och njuter av en fikastund i något av våra vindskydd som finns strategiskt utplacerade runt om i våra skogar.

MIDDAG
När sen middagstiden nalkas så är vi framme vid exempelvis Vildmarkscampen. Vid den tidpunkt som passar er, kommer kocken att börja tillaga mat över öppen eld i lämplig storkåta. Vår riktigt goda mat och de samtal vi för med varandra ger tillfälle att varva ner och slappna av. För de som vill röra sig ytterligare finns ett flertal aktivitetsstationer med t.ex. ren-lasso, yxkast, pilblås, pilkast o.s.v.

BASTU OCH BAD
De vedeldade basturna och badtunnorna finns sedan uppvärmda till ert förfogande. Att sitta under bar himmel i en varm badtunna är fantastiskt skönt och garanterat avslappnande. Vatten-/is-ränna i trä med landningsbad i anslutning till en isvak finns för de som vill prova på ännu något speciellt.

ÖVERNATTNING
Efter den mjukgörande badstunden får vi i oss nattamat och dryck, sedan somnar vi i varma sovsäckar ovanpå renskinn. Ljudet av den öppna elden i storstugorna eller kaminerna i småstugorna vaggar oss till sömns. Det finns även alternativet att åka tillbaka till Svansele och ta in på Knutes Hotell med alla dess bekvämligheter, för den som önskar det.

DAG 2
Utvilade och pigga njuter vi av frukosten i Vildmarkscampen innan vi åker på våra skotrar tillbaka till Vildmarksutställningen. Med sinnet i ett avslappnat tillstånd från dygnets aktivteter och intryck , håller ni sedan konferens i vår unika konferenssal Blandskogen där djur och natur blandas med modern teknik. Blandskogen erbjuder möjlighet att skräddarsy lokalens storlek samt antal rum och på så sätt anpassas till antalet gäster.

Gällande mobilnumret nedan på kontaktuppgifter, om ni ringer och de inte svarar så ringer de upp.

Kontaktinformation

Svansele 110
93691 Svansele
Telefon: 0915-21003

E-post: info@svansele.com
Hemsida: www.svansele.se

Hitta hit

Mer från Svansele Vildmarkscenter

Utbud

Faciliteter

  • Bastu
  • Cykeluthyrning
  • Familjecamping - åldersgräns kan förekomma
  • Fritidsfiske
  • Frukostservering
  • Kaffe/Te
  • Konferensmöjligheter
  • Kreditkort accepteras
  • Lunch
  • Restaurang
  • Skogsmark
  • Året runt öppet